maanantai 30. maaliskuuta 2020 

Sähköinen asiointi nopeuttaa

Voit täyttää ja lähettää ansiopäivärahan ensihakemuksen ja jatkohakemuksen sähköisen asioinnin kautta. Hakemus tulee nopeammin käsittelyyn, koska postin kulkuun, postin avaamiseen ja liiteasiakirjojen skannaamiseen liittyvät vaiheet jäävät pois.
Päivärahahakemuksen tulee olla työttömyyskassassa kolmen kuukauden kuluessa siitä ajankohdasta, josta lukien päivärahaa haetaan. Työnhaku on pidettävä voimassa työ- ja elinkeinotoimiston määräämällä tavalla.

Näin pääset alkuun1. Kirjaudu eAsiointipalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi.
2. Sinulle avautuu eAsiointipalvelun etusivu. Paina haluamaasi linkkiä, esimerkiksi Työttömyyskassa.


3. Pääset esimerkiksi täyttämään ansiopäivärahahakemuksia.

4. Voit lähettää myös hakemuksen liitetiedostoja.

Sähköisen asioinnin kautta voit lähettää

  • ensihakemuksen oltuasi lomautettuna tai työttömänä vähintään kaksi kalenteriviikkoa
  • jatkohakemuksen neljältä kalenteriviikolta( ma-su) tai kalenterikuukaudelta (kuun 1. päivästä kuun viimeiseen päivään)  kokoaikaisena jatkuneen lomautuksen tai työttömyyden ajalta
  • jatkohakemuksen kuukaudelta tai neljältä kalenteriviikolta, jos olet työskennellyt hakemusjakson aikana osa-aikatyössä, lomautuksen aikana tai muuten tilapäisesti. Hakemusjakson (neljä kalenteriviikkoa tai kuukausi) määräytyy palkanmaksujakson mukaan
  • jatkohakemuksen kuukautta tai neljää kalenteriviikkoa lyhyemmältä ajalta työttömyyden tai lomautuksen päättyessä. Ilmoita työttömyyden tai lomautuksen päättymisestä hakemuksessa. Ilmoita myös päättymisen syy.

Käyttöturvallisuus

Jos sähköistä asiointia tai palvelua käytetään julkisissa tiloissa olevilta koneilta tai toisen henkilön koneelta, on käytön jälkeen aina tyhjennettävä käytetyt sivut koneen välimuistista. Se on hyvä tehdä myös omassa käytössä olevalla koneella asioidessa.


Yhteyden katkaisemisen jälkeen tyhjennä selaimen evästeet (cookies), välimuisti (cache) ja sivuhistoria (history). Tämä ehkäisee sen, ettei laitteen seuraava käyttäjä pääse käyttämillesi sivuille esimerkiksi käyttämällä selaimen "Takaisin/Back" toimintoa.