maanantai 30. maaliskuuta 2020 
Paperiliitto » Paperiliiton tiedotus » Uusimmat Paperiliitto-lehdet

Uusimmat Paperiliitto-lehdetPaperiliitto-lehti on luettavissa digilehtenä. Voit myös tehdä hakuja lehtien sisällöistä. Uusimmat lehdet pääset lukemaan tästä.
Ajankohtaista

Lehti sai palkinnon

21.3.2013

Paperiliitto –lehti voitti Palkansaajalehdet PALEn kuvajournalismikilpailun. Vuonna 2012 julkaistuja lehtiä koskeneen kilpailun tuomarina toimi Aalto-yliopiston valokuvataiteen professori Merja Salo.

Salo kiitti Paperiliitto –lehteä valokuvalähtöisestä juttukonseptista, jossa valokuvilla on keskeinen ja näyttävä rooli ensin kannessa, sitten sisällysluettelossa ja lopulta itse jutussa. Kilpailuun lähetetyt kaksi esimerkkiä osoittavat, että konsepti soveltuu sekä henkilö- että teemajuttuun ja on mahdollisesti vielä muunneltavissa muihinkin aiheisiin. Kuvien suuri koko edellyttää hyvää tekniikkaa, joka toteutuu molemmissa esimerkeissä. 

Kilpailuun osallistuivat jutut Hiipivä hiljaisuus, jonka oli kuvannut Mauri Helenius, ja Hyvä mieli, jonka oli kuvannut Miisa Kaartinen. Palkinnon vastaanottivat taittaja Reima Kangas ja toimittaja Eeva Eloranta-Jokela.

Salo kertoo nostaneensa esiin myös hyviä kuvia työpaikoilta ja työnteosta.

- Tämä aihepiiri on palkansaajalehtien erityisyys, Salo toteaa.

Kunniamaininnan Salo antoi Intiim-lehdelle rohkeasta kansikuvan käytöstä sekä Löntagarenille ja Palkkatyöläiselle, jotka ovat varanneet yksittäiselle työpaikkaa tai ihmistä työssään esittävälle valokuvalle oman paikan ja otsikon lehdessään. Palkkatyöläisellä tällainen on Työn kuva ja Löntagarenilla ”Fokus på (en person)”.

- Näillä kuvilla on journalistisen arvon lisäksi myös dokumentaarinen arvo ajankuvina työpaikoilta, Salo arvioi.

Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 22 juttua 12 lehdestä. Palkansaajalehdet PALE ry:een kuuluu 13 lehteä julkaisevaa sak:laista ammattiliittoa. PALE järjestää muun muassa koulutusta ja edistää palkansaajalehtien tunnettavuutta. 

Paperiliitto-lehden arkisto

Paperiliitto-lehteä vuosilta 2008-2010 pääset lukemaan tästä > Siirry arkistoon

     
     
     

Lehtikilpailuun 2012 osallistuneet lehdet